Meer erfgoed-info in de bibliotheek

Foto: Michiel Wasmus Photography

8 januari 2018 reikte wethouder Marc van Schuppen het boek ‘Tussen Aarlese weg en Broekstraat. Archeologisch onderzoek van een historisch cultuurlandschap in Aarle, gemeente Best’ uit. Ingrid van Beek, CultuurSpoor en Harrie van Vroenhoven, Heemkundekring Dye van Best namen de eerste exemplaren in ontvangst.

In Aarle is uitgebreid archeologisch onderzoek verricht. Na de opgravingen in 2009-2012 zijn de vondsten en de bodemmonsters onderzocht. Er zijn sporen van bewoning en gebruik gevonden vanuit de prehistorie, uit de Romeinse tijd en uit de Middeleeuwen en Nieuwe tijd. 
Al deze informatie is vastgelegd. De belangrijkste informatie staat in het boek ‘Tussen Aarlese weg en Broekstraat. Archeologisch onderzoek van een historisch cultuurlandschap in Aarle, gemeente Best’. 
Het boek is te leen bij Cultuurspoor en gratis te downloaden op de website van archologisch onderzoeksbureau Archol: http://bit.ly/2qMrP5H. Het rapport (nummer 280) bestaat uit drie delen.
Wil je een papieren exemplaar? Neem dan contact op met Archol: info@archol.nl. (1 exemplaar: € 145,50 exclusief BTW)

 

In de bibliotheek verder aanwezig:

* De grenspaal in Best is verplaatst: van de tuin van de heer van Elderen (Oranjestraat 160) naar CultuurSpoor Best. Sinds 19 oktober.

* Het Karrewiel. Het stamt uit circa 1650 en is gevonden op het erf van de Broekstraat. Vanaf 1 oktober 2017 te zien in de bibliotheek. In bruikleen van het Provinciaal Depot Bodemvondsten. Diameter: 132 cm.

 

Met dank aan Heemkundekring Dye van Best.