Problemen met belastingaangifte? Kom naar CultuurSpoor

Gratis hulp voor mensen met een laag inkomen en taalachterstand

Het is een klus die jaarlijks terugkeert en waar veel mensen tegenop zien: het invullen van de belastingpapieren. 

Ook vorig jaar al bood CultuurSpoor Best hulp.

Dit jaar kunnen mensen met een laag inkomen en laaggeletterden ook bij  ons aan kloppen. Dit jaar neemt de bibliotheek het spreekuur voor hen over van WBO.

anaf 1 maart kunt u in CultuurSpoor gratis gebruik maken van de speciale belastingcomputer, de formulieren mogen gratis worden geprint tijdens de service-uren en er worden gratis spreekuren en lezingen gehouden.

Weet u niet goed hoe de computer en de printer werken? De medewerkers van de bieb helpen u graag. Ze zijn er op werkdagen tussen 14.00 uur en 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Info-bijeenkomst en (inloop-)spreekuren

Om u vooraf te informeren over de belangrijkste wijzigingen dit jaar wordt er op 18 februari een algemene informatiebijeenkomst gehouden. Vanaf 14.00 uur vertelt invuldeskundige Toos de Groen waar u allemaal op moet letten. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 16.00 uur. De toegang is gratis, wel graag vooraf aanmelden aan de balie van CultuurSpoor of via receptie@cultuurspoorbest.nl

Daarnaast zijn er twee inloopspreekuren voor mensen die hun formulier zelf invullen, maar nog vragen hebben of graag een laatst check willen. Deze spreekuren zijn op 25 maart, zowel ’s middags als ‘s avonds. Van 14.00 tot 16.00 zijn Elly van Dam en Geke van Dijk aanwezig om u te helpen, s ’avonds kunt u van 19.00 tot 21.00 uur terecht bij Toos de Groen en Jan van Boekel.

Verder is er vanaf 1 maart elke donderdagochtend in april, mei en juni vanaf 10.00 uur een belastingspreekuur. Hiervoor moet u wel een afspraak maken. Dat kan via de receptie van CultuurSpoor (receptie@cultuurspoorbest.nl)

Bent u ouder dan 55? Dan is de KBO er, zoals elk jaar, om u te helpen. En bent u aangesloten bij de PVGe of vakbond FNV? Ook daar kunt u voor hulp terecht.  

Kortom: het blijft geen prettige klus, maar dankzij gratis hulp wordt het wel een stuk gemakkelijker.