Expositie werken Elly Verrijt

Van 31 mei tot 30 juni

31 mei

Elly Verrijt werd in 1969 geboren in Bergeijk. Een ingrijpende heftige gebeurtenis in 2005 veranderde haar leven totaal. In de tijd van haar  revalidatie moest ze gaan ‘omdenken’: wat kan ze nog wel en wat zou ze graag willen doen. Omdat ze gevoelsmatig aan de slag wilde, is ze gestart met schilderen. Elly Verrijt is autodidact. Haar werk bestaat (bijna) volledig uit schilderijen van dieren en mensen en zij schildert voornamelijk portretten.

Het bijzondere in het gewone
Mensen zijn belangrijk voor haar, ze boeien haar en zijn een voortdurende bron van inspiratie. Heel gedreven is zij als het gaat om het weergeven van de mens met al zijn verschillende emoties. Het liefst schildert ze duidelijke en sprekende blikken met doordringende ogen; vaak levert dat bij de kijker een gevoel van herkenning op. De woordeloze taal die je ervaart bij het kijken naar haar portretten vertelt veel over de persoonlijkheden.

Rust-spanning-emotie
Kleurgebruik is belangrijk in haar werk maar ook de uitdrukkingskracht waarmee zij een gevoel van rust-spanning-emotie weet op te wekken. Niets hoeft te zijn wat het lijkt, want was is er meer absurd dan de werkelijkheid!

Voor meer informatie over haar werk kun je een kijkje nemen op haar website: www.ellyverrijt.nl

De expositie van Elly Verrijt is de gehele maand juni te zien bij CultuurSpoor Best. 

10:00 - 22:00
Gratis