Boekstart voor baby's

 

 Kinderen genieten al vanaf heel jonge leeftijd van boekjes! Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor de taalontwikkeling van uw baby. Daarom is er Boekstart!

Boekstart is een landelijk project waarbij bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samenwerken. Wanneer hun baby een aantal maanden oud is, kunnen ouders een brief van de gemeente verwachten met een Babybiebbon. Met deze bon kunnen ze een gratis Boekstart koffertje met inhoud ophalen in de bibliotheek. Bij het koffertje hoort ook een gratis lidmaatschap voor uw kleintje. Bij het 6-maanden gesprek op het consultatiebureau wordt nogmaals aandacht gegeven aan het plezier en het belang van lezen met baby’s.

Gratis bibliotheekpas
Ontdek wat de mogelijkheden zijn van de bibliotheek voor uw kind én voor uzelf! Wanneer u het Boekstart koffertje ophaalt, krijgt uw baby een gratis bibliotheekpas. Zo kunt u meteen gebruik maken van de materialen van de jeugdbibliotheek, zoals onze collectie babyboekjes. De medewerkers van de bibliotheek geven het veel plezier tips over voorlezen en geschikte boekjes.

Boekstart achtergrond
Boekstart is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Meer informatie: www.boekstart.nlBoekStart is een leesbevorderingsprogramma voor ouders met baby’s. Geniet samen met je baby van het lezen van boeken en kom naar het centrum waar medewerkers je adviseren over geschikte boekjes.

Voor peuters en kleuters

 

Prentenboeken zijn heel geschikt om voor te lezen aan jonge kinderen. De prachtige afbeeldingen zullen zeker de aandacht trekken. Speciaal voor de peuters zijn er peuterboeken die tegen een stootje kunnen.

 

 

Indeling prentenboeken 

AP

verhalende en aanwijsprentenboeken voor peuters tot ongeveer 3 jaar

AK

verhalende en aanwijsprentenboeken voor kleuters vanaf ongeveer 3 jaar

AJ

 informatieve (prenten)boeken voor kinderen tot 9 jaar

 De prentenboeken voor de peuters en kleuters zijn ingedeeld op onderwerp , zo zijn er boeken over gezin, naar school gaan, dieren , zindelijk worden enz.  Dit is aangeduid via een cijfer van 1 tot 21 op de zijkant van het boek. De betekenis van de cijfers vindt u op onze jeugdafdeling.

Op woensdagmiddag wordt er regelmatig voorgelezen. Kijk voor de data op de agenda.

VoorleesTrein

De Voorleestrein rijdt.....lees meer

 

Contactpersoon: evangelder@cultuurspoorbest.nl

Lees je baby en peuter voor met BoekStart


BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Leerzame apps & sites

Deze nieuwe gids 104 leerzame apps en sites van Mijn Kind Online en Kennisnet zet de beste leerzame apps en sites voor kinderen van 2 tot 8 jaar op een rij.

Snugger is dé tablet-app waarmee je eenvoudig de allerbeste kindermedia voor jouw kind vindt. Of het nu gaat om films, games, boeken of app’s, met Snugger blijf je altijd op de hoogte. Download de app nu gratis en probeer het zelf! 

Vaders lezen voor...

Over Vaders Voor Lezen