Online bibliotheek voor jeugd en jongeren

E-books en luisterboeken lenen, online oefenen voor school. Het kan bij de online bibliotheek.

E-books en luisterboeken

Ook voor de jeugd staan een hoop e-books klaar in de online bibliotheek. De boeken zijn alvast gefilterd op leeftijd (0-6,   6-9, 9-12 en 15+). Je vindt er ook handige boeken voor een werkstuk of spreekbeurt.

Ook de LuisterBieb-app heeft veel jeugdboeken op de digitale plank staan. In de app kun je kiezen voor de categoriën Jeugd&Jongeren, Young Adult, Nieuwste titel Kinderen en Nieuwste Titels Jeugd. Genoeg om een goede keuze te maken!

Junior Einstein

Junior Einstein biedt een online leer- en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven voor groep 2 tot en met 8.

Je kunt bij Junior Einstein inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord van Mijn Bibliotheek. Heb je nog nooit ingelogd in Mijn Bibliotheek? Of log je in via de app? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan door op 'wachtwoord vergeten' te klikken.

Bereslim

Met Bereslim spelen kinderen leuke en leerzame spelletjes en bekijken ze prachtige prentenboeken. CultuurSpoor Best biedt de prentenboeken gratis aan. Je moet wel even inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord van Mijn Bibliotheek.

Een aantal titels is er in meerdere talen en alle boeken hebben een gewone versie en een versie met vragen.

De Voorleeshoek

Het is belangrijk om elke dag voor te lezen of zelf te lezen. Heb je geen tijd om voor te lezen omdat je net als wij thuis werkt… gebruik dan de Voorleeshoek. Omdat de scholen dicht zijn, is er nu een gratis abonnement.

Inspiratie en tips voor kinderen

Nog meer leuke tips voor kinderen staan op www.jeugdbibliotheek.nl. Hier vind je inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken. Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via www.yoleo.nl